fbpx

KOSGEB Proje Danışmanlığı

KOSGEB Proje Danışmanlığı

Açılımı Küçük ve Orta Ölçekli işletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı olan KOSGEB en küçük işletmeden orta ölçekli bir çok işletmeye sayısız destekler sunmaktadır. Bu destekler dönem dönem açılıp kapandığı gibi sürekli açık olan desteklerde mevcuttur. Manta danışmanlık danışan firmalarının ihtiyacına yönelik en uygun kosgeb desteği ilie firmaların doğru destek ve teşviklerden yararlanmasını sağlar. Kosgeb destekleri aşağıda listelenmiştir.

Geleneksel Girişimcilik desteği

Geleneksel Girişimcilik desteği (GGD) ileri girişimcilik destekleri (imalat vb sektörler) dışında kalan hemen hemen tüm faaliyet kodlarında yeni kurulan işletmelerin desteklendiği bir programdır.

 

Kırtasiyeden manava, kuaförden kasap dükkanına kadar yeni kurulacak tüm işletmeler bu destekten yararlanabilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus şirket kurmadan önce online olrak girişimcilik eğitim sertifikası almaktır.

İleri Girişimcilik Desteği

İleri girişimcilik destek programı geleneksel girişimci destek programından farklı olarak daha çok stratejik öncelikleri doğrultusunda belirlenen sektörlerde uygulanmasıdır. Marangozhaneden demir işletme atölyesine kadar yazılımdan reklamcılığa kadar girişimcilerin kurduğu yeni işletmelerin desteklenmesi amaçlanmaktadır. Bu programa İleri Girişimci Eğitimini tamamlamış olan girişimcilerin kurduğu ve KOSGEB tarafından belirlenen İleri Girişimci Programı Faaliyet Konuları Tablosunda belirtilen konularda faaliyet gösteren işletmeler başvurabilir.

Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı

Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı’nın amacı,
a) Araştırma-geliştirme (Ar-Ge) ve inovasyon projeleri aracılığıyla bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip küçük ve orta büyüklükte işletmeler (KOBİ) ile girişimcilerin; yeni bir ürün, yeni bir süreç ve/veya yeni bir hizmet üretmelerinin veya iyileştirmelerinin,
b) Ürün geliştirme (Ür-Ge) faaliyetleri ile değişen pazar taleplerine ve teknolojik gelişmelere uyum sağlamaları amacıyla, KOBİ’ler tarafından orijinal, iyileştirilmiş veya değiştirilmiş yeni ürünlerin üretilmesinin sağlanmasıdır.

Yurt Dışı Pazar Destek Programı

KOBİ’lerin yurt dışı pazarlara açılabilme beceri ve kabiliyetlerini geliştirmek, KOBİ’lerin yurt dışı pazar paylarını arttırmak, KOBİ’leri, uluslararası rekabetin aktörleri haline getirmek, İhracata aşlayan KOBİ sayısını arttırmak, E-ticarete başlayan KOBİ sayısını arttırmak maksadıyla tasarlanmış olan bu programa katılabilmek için marka tescil belgesine sahip olmak gerekir. Ayrıca İşletmenin son onaylı mali yılda ihracat yapmış olması gerekir. (Ancak imalat sektöründe veya Öncelikli Teknoloji Alanları Tablosunda yer alan sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerde bu şart aranmaz.)